Primăria Focșani: Electrica este vinovată de problemele cu internetul în Focșani

0
90

Primăria Focșani susține că numeroasele probleme înregistrate cu comunicațiile în Focșani sunt cauzate de modul în care Electrica SA dezafectează stâlpii vechi de iluminat. Oamenii au reclamat că s-au trezit în situații nedorite, cum ar fi faptul că nu au putut efectua plăți cu cardul la magazinele din Focșani.

”Am sesizat, astăzi, către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii situația creată în oraș de către Electrica SA, care a dezafectează stâlpii vechi de iluminat public într-un mod haotic, generând disconfort cetățenilor.

Sesizare vina ca urmare a faptului că Electrica nu a avut interes ca, într-un an și jumătate, să îi determine pe operatorii de comunicații să debaraseze stâlpii care urmau să fie demolați de rețelele de cabluri, iar când a demarat acțiunea ”Zero cabluri pe stâlpi” s-a ajuns în situația actuală.

Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că nu Primăria Municipiului Focșani demontează stâlpii vechi ci Electrica SA este societatea care taie cablurile rețelelor de comunicație amplasate pe aceștia.

Este adevărat că lucrările de demontare a stâlpilor vechi de iluminat public fac parte din proiectul “Reabilitarea, modernizarea si extinderea Sistemului de Iluminat public – Nivelul 1 de prioritate” însă modul în care Electrica gestionează demolarea vechilor stâlpi este doar responsabilitatea acestei societăți care, din păcate, a creat numeroase probleme cetățenilor Municipiului Focșani”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focșani.

Primăria Focșani susține că a început încă din anul 2021 discuțiile cu părțile implicate și s-a ajuns până la situația de a acționa în instanță deținătorii de rețele, pentru a le reloca în subteran. Conform contractului încheiat cu Electrica trebuiau demontați 703 stâlpi, iar în 2022 a fost plătită societății suma de 1,17 milioane lei pentru lucrări. Termenul de demolare a fost 31 martie 2024.

Administrația locală susține că Electrica nu a respectat nimic din ce și-a asumat și este responsabilă de situație.