Primăria Focșani vrea să transforme dispensarul medical din Sud în centru de vaccinare împotriva COVID-19

0
11

Consiliul Local al Municipiului Focșani a fost convocat joi, 7 ianuarie, în ședință extraordinară de îndată, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristi Valentin Misăilă privind înființarea unui centru de vaccinare în cadrul dispensarului medical din Cartierul Sud, Str. Revoluției nr. 12, reabilitat în cursul anului 2020 cu suma de 767.000 lei. În cadrul dispensarului a fost amenajat un cabinet stomatologic, un cabinet de pediatrie, 1 cabinet de medicina muncii și două cabinete de medicină de familie. După finalizarea lucrărilor de modernizare, dispensarul a fost dat în administrarea Direcției de Asistență Socială Focșani pe o perioadă de 10 ani, în vederea asigurării serviciilor de asistență socială în zona de sud a municipiului.

Edilul Focșaniului propune consilierilor locali aprobarea schimbării temporare a destinației imobilului respectiv în „Centru de vaccinare”,  pe perioada desfășurării activității de vaccinare a populației împotriva COVID-19.

„Efectiv, propunerea primarului vizează înființarea unui astfel de centru de vaccinare, dispensarul modernizat cu doar câteva luni în urmă pretându-se cu succes pentru așa ceva, astfel încât focșănenii să vină cu încredere într-un imobil practic nou, dotat cu toată aparatura necesară unei asemenea activități. În condițiile actuale, în care întreaga populație duce o luptă grea și continuă cu acest virus ucigaș, primarul Misailă consideră că este de datoria municipalității să asigure focșănenilor cele mai bune condiții de desfășurare a campaniei de vaccinare, astfel încât să trecem cu bine peste această încercare și să revenim cât mai repede la normalitatea dinaintea declanșării pandemiei de COVID-19”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Focșani.