-Publicitate-

Primăria Suraia a găzduit miercuri o întâlnire la care au participat președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), Adi Croitoru, și primari din localitățile care fac parte din aria protejată Lunca Siretului. De asemenea, la discuții au mai fost prezenți prefectul Gheorghiță Berbece, subprefectul Claudia Serafimciuc, specialiștii din instituțiile de mediu.

Potrivit primarului comunei Suraia, Maria Stroe, la întâlnire s-a stabilit ca în perioada următoare, prin intermediul Consiliului Județean Vrancea, să se realizeze o asociere a celor 11 unități administrativ teritoriale care au interese în Lunca Siretului pentru realizarea unui acord de colaborare și a unui proiect comun care să permită atragerea de fonduri pentru activități de refacere a malurilor erodate, împădurire, refacere pășuni și de amenajare zone turistice.

Primăriile vor face solicitări la Apele Române pentru realizarea unui studiu tehnic zonal pe Siret pentru a se stabili unde și dacă se poate interveni pentru regularizarea albiei.

”În ceea ce privește comuna Suraia, am gândit un proiect comun cu administrațiile publice locale de la Biliești și Garoafa pentru amenajarea unei zone de agrement, care să atragă turiști în localitățile noastre unde să poată admira Lunca Siretului, cu tot ceea ce oferă ea, de la floră și până la faună, arealul găzduind numeroase specii protejate.

De asemenea, vom realiza documentațiile necesare pentru refacere pășuni și împădurire în zonele erodate.

Depinde de modul în care acționăm noi acum, responsabil, pentru a proteja localitatea de inundații nedorite!”, a spus Maria Stroe, primarul comunei Suraia, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții celor 11 localități legate de Lunca Siretului urmează să se întâlnească din nou pentru încheierea unui acord de colaborare.

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani