Profesorii care coordonează echipa de robotică de la Colegiul Cuza, propuși pentru a fi cetățeni de onoare ai județului

0
1534

Performanța obținută de echipa de robotică AICitizens de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Focșani la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, desfășurat în SUA, Huston, a provocat o avalanșă de reacții. Câștigarea titlului mondial a reprezentat o încununare a efortului făcut în ultimii ani de profesorii Tiberiu Oprea și Mihaela Oprea, cei care au înființat și coordonează clubul de robotică al colegiului. După mai multe rezultate bune obținute la nivel național, a urmat acum câștigarea campionatului mondial, o premieră pentru Vrancea.

Din echipa care s-a deplasat în SUA au făcut parte 12 elevi:  Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici.

Reprezentanții Consiliului Județean vor propune acordarea titlului de cetățean de onoare pentru profesorii îndrumători.

”Sper să fiu în asentimentul tuturor consilierilor județeni și să le acordăm profesorilor îndrumători Tiberiu Oprea și Mihaela Victoria Oprea titlul de cetățean de onoare al județului Vrancea, pentru tot ceea ce au făcut în calitate de cadre didactice, reușind această performanță de nivel mondial”, a spus Ionel Cel – Mare, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea.