Proiectil descoperit la Bizighești

0
10

În data de 24 noiembrie, un echipaj de pirotehnicieni din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a intervenit, pentru ridicarea unui proiectil exploziv, în localitatea Bizighești. Elementul de muniție a fost scos la suprafață în urma unor lucrări agricole.

La fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 75 mm și au continuat detectarea zonei pe care se efectuau lucrările, fără să mai fie găsite și alte elemente de muniție.

Proiectilul a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță în vederea distrugerii.

Reamintim cetățenilor că, dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau să apeleze numărul unic de urgențe 112. Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le mişte de pe locurile pe care se află;

– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase);

– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;

– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;

– să nu se joace cu muniţii neexplodate;

– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.