Provocare pentru elevii de gimnaziu şi liceu din Vrancea: să promoveze judeţul prin intermediul legendelor mioritice

0
-Publicitate-

Elevii de gimnaziu şi liceu şi profesorii acestora sunt provocaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea să promoveze judeţul prin intermediul legendelor mioritice, în cadrul concursului „Legendele uitate ale Vrancei”.

„CJ Vrancea lansează provocarea elevilor de gimnaziu şi de liceu, coordonaţi de profesorii de istorie, de a promova judeţul Vrancea prin intermediul concursului ‘Legendele uitate ale Vrancei’. Prin această competiţie ne dorim să creştem prestigiul judeţului nostru prin promovarea istoriei şi a folclorului local şi să motivăm elevii să cunoască trecutul legendar al Vrancei”, a precizat CJ Vrancea într-un comunicat de presă. 

În cadrul concursului, elevii de gimnaziu au sarcina de a se deplasa în diverse localităţi din judeţ pentru a intra în legătură cu persoane care cunosc vechi legende vrâncene, pe baza cărora vor realiza un text (jurnal de călătorie) despre legenda culeasă, însoţit de câteva fotografii sugestive.

Pe baza legendelor culese de către elevii de gimnaziu, elevii de liceu vor avea sarcina de a realiza un film de prezentare de 3 – 5 minute cu titlul „Legendele uitate ale Vrancei”.

Profesorii de istorie din judeţ sunt aşteptaţi să înscrie echipele participante în concurs până pe 4 octombrie. 

-Publicitate-