Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la 0,58 la mia de locuitori

0
8

Rata de infectare pentru Vrancea are valoarea de 0,58 la mia de locuitori, în scădere.

Direcția de Sănătate Publică a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării cu COVID-19 în județ, valabile pentru ziua de 3 ianuarie 2021.

În cele două municipii ale județului, valorile ratei de infectare sunt: Focșani – 0,76 în stagnare, Adjud – 0,59 în scădere.

Localități cu rata de infectare peste 2: Fitionești – 2,36 în stagnare, Gologanu – 2,65 în stagnare, Sl. Ciorăști – 2,00 în stagnare.

Localități cu rate de infectare peste 1,5 la mia de locuitori: Gugești – 1,66 în stagnare, Răstoaca – 1,65 în stagnare.

Localități cu rate de infectare peste 1 (până la 1,5 la mia de locuitori): Bordești – 1,15 în stagnare, Ciorăști – 1,07 în creștere, Cotești – 1,02 în scădere, Golești – 1,25 în scădere, Popești – 1,02 în stagnare, Valea Sării – 1,03 în stagnare, Vizantea-Livezi – 1,30 în stagnare.

Localitățile cu rate de infectare 0: Andreiașu de Jos, Bîrsești, Bălești, Boghești, Broșteni, Cîmpineanca, Cîrligele, Corbița, Jitia, Mera, Movilița, Năruja, Negrilești, Nereju, Păunești, Reghiu, Sl. Bradului, Soveja, Spulber, Tănăsoaia, Vidra, Vintileasca.

DSP Vrancea recomandă cetățenilor să adopte în continuare o atitudine responsabilă, pentru asigurarea protecției proprii și a celor din jur.

„Pe lângă măsurile luate de autorități, atitudinea fiecărui cetățean față de regulile de prevenire a infecției rămâne cea mai eficientă modalitate de combatere a pandemiei și una dintre șansele de a evita impunerea de măsuri cu caracter mai restrictiv. Atenţie! Doar purtatul măştii nu este suficient pentru a vă proteja de SARS CoV2. Spălaţi-vă mâinile cu apă şi săpun ori de câte ori este nevoie şi folosiţi un dezinfectant atunci când nu vă puteţi spăla pe mâini. Ţineţi cont de faptul că orice persoană din anturajul dumneavoastră ar putea fi infectată cu virusul SARS-CoV-2 fără să prezinte simptome de boală! De aceea, protecţia dumneavoastră în orice moment şi orice situaţie este esenţială pentru a nu vă îmbolnăvi!”, au transmis reprezentanții DSP Vrancea.