Repartizarea banilor de către CJ a fost aprobată. Consilierii PNL s-au abținut, acuzând lipsa de informații

0
-Publicitate-

Împărțirea banilor propusă de Consiliul Județean a fost aprobată la ședința de îndată de vineri, cu opoziția liberalilor, care s-au abținut la vot. De la ședință au lipsit mulți aleși județeni, printre care și Marian Oprișan. În lipsa acestuia, ședința a fost condusă de vicepreședintele Ionel Cel – Mare. Acesta a justificat urgența ședinței prin faptul că sumele trebuie împărțite înainte de rectificarea bugetară.  Ședința a fost convocată doar cu câteva ore înainte să aibă loc, însă numărul absenților de la PSD a fost mai mic decât de la PNL.

Pe ordinea de zi s-a aflat  un singur punct, cel referitor la împărțirea pe localități a sumei de 14,160 milioane lei din cota de 7,5% din impozit pe venit aflată la dispoziția CJ. Acest proiect a fost retras de Marian Oprișan la ședința de la începutul lunii noiembrie, după ce propusese ca doar o parte din localitățile PSD să primească acești bani. Proiectul a reapărut astăzi, când s-au împărțit bani către aproape toate localitățile. Excepție a făcut orașul Panciu, din nu se știe ce motiv. De asemenea, comuna Andreiașu de Jos a primit o sumă mare, de 1,2 milioane lei, pentru plata unor lucrări.

Consilierii PNL s-au abținut după ce au acuzat că nu li se oferă suficiente informații.

”Am impresia că vorbim, dar nu ne înțelegem sau că ne considerați niște hamsteri pe care îi băgați într-o rotiță și ne învârtim, ne învârtim fără nici un folos. De fiecare dată când se împart sumele aceste, noi cerem informații, dumneavoastră vă faceți că ne auziți, dar nu se întâmplă absolut nimic. La ședința precedentă am cerut și noi să vedem ce au solicitat UAT-urile, care sunt nevoile lor. Habar nu avem. Împărțirea s-a făcut iar în mod arbitrar. (…) Modul în care sunt împărțite sumele nu mi se pare absolut deloc echitabil, pentru că singura modalitate pe care o avem la dispoziție ar fi doar ponderea. Cele 20 de comune conduse de primari liberali au obținut o sumă prea mică și de aceea noi ne abținem de la votarea acestui proiect”, a afirmat consilierul județean PNL Adrian Crețu.

La aceste acuzații, consilierul PSD Laurențiu Marin a susținut că în comisia de buget au fost analizate solicitările primăriilor și că sumele s-au repartizat în funcție de urgențe.

-Publicitate-