Reprezentanții IȘJ și CJRAE s-au întâlnit cu cadrele didactice, părinții și elevii din Nereju

0
22

O echipă formată din inspectori școlari(Mihaela Dogaru, Eugen Mihăilă) și reprezentanți ai CJRAE Vrancea(dir. Jeni Mihai, Maria Rădeanu), condusă de Inspectorul Școlar General, Gabriela Marchitan, s-a deplasat marți în zona Nereju pentru a oferi suport de specialitate și suport emoțional tuturor copiilor, părinților și cadrelor didactice din școlile și grădinițele satelor Brădăcești și Sahastru, localități aflate la aproximativ 100 km de municipiul Focșani.

Activitatea a fost primită cu entuziasm de către elevii și părinții prezenți în număr semnificativ. Urmare a întâlnirii de astăzi, părinții și elevii au beneficiat de suportul reprezentanților CJRAE Vrancea, în vederea menținerii relației emoționale profesor-elev, care trebuie să depășească bariera device-ului folosit pentru derularea orelor on-line.

„Sunt profund impresionată de dorința foarte mare a elevilor de a reveni la școală în formula tradițională. Îmi exprim tot respectul pentru dascălii din aceste localități, care merg zilnic din poartă în poartă, pentru a transmite copiilor materiale necesare continuării procesului de educație. În același timp, elevii și părinții au demonstrat maturitate în gândire, deoarece au înțeles foarte bine contextul pandemic în care ne aflăm și necesitatea menținerii regulilor de distanțare socială pe care trebuie să le respectăm, pentru a proteja sănătatea noastră și a celor din jur. În continuare, vom căuta soluții pentru a sprijini copiii din zonele unde accesul la educația on-line este aproape imposibilă”, a precizat inspectorul școlar general Gabriela Marchitan.

SURSA: Comunicat de presă IȘJ Vrancea