Restricții la Jitia și Vânători, unde rata de infectare cu COVID-19 a depășit valoarea de 3 la mia de locuitori

0
9

Luni, 23 noiembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea (CJSU), întrunit în ședință extraordinară, a stabilit măsuri restrictive la Jitia și Vânători, localități în care incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile a depășit valoarea de 3 la mia de locuitori.

Prin hotărârea adoptată cu acest prilej au fost interzise: organizarea și desfășurarea activităților cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. În ceea ce privește activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, aceasta este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Măsurile sunt stabilite pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.  

 Tot în cadrul ședinței de luni, CJSU Vrancea a stabilit menținerea măsurilor aprobate pentru localitățile în care incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori. Astfel, sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale. Organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Măsurile sunt valabile pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

În cadrul ședinței, CJSU a mai stabilit și activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.