Restricții la Obrejița, după ce rata de infectare a ajuns la 1,85 la mia de locuitori

0
10

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a întrunit în ședință, luni, pentru stabilirea unor măsuri de siguranță epidemiologică pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Cu această ocazie, s-a constatat că la Obrejița incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile a ajuns la 1,85% la mia de locuitori.

În perioada 12 ianuarie – 25 ianuarie sunt valabile următoarele restricții, stabilite pentru localitățile cu o incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori:

(1) Organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului.

(2) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(4) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(6) Activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.