Salvamont Vrancea recomandă evitarea deplasărilor în scop turistic, din cauza codului portocaliu de vreme rea

0
-Publicitate-

Vrancea, alături de județele Buzău și Prahova, se află sub o avertizare cod portocaliu de vreme rea  până miercuri seara, la ora 22.00. Salvamont recomandă evitarea deplasărilor în această perioadă în zona de munte, deoarece sunt așteptate precipitații abundente și intensificări ale vântului.  

”Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă. Pentru zona Lepșa sunt prognozate precipitații mixte și intensificări ale vântului de până la 35 de km/oră și temperaturi cuprinse între 0 și 5 grade. Vă recomandăm să amânați deplasările în scop turistic în aceste zile.

De asemenea evitați deplasările cu autoturismul , condițiile meteo pot afecta rapid starea drumurilor. Dacă este absolut necesară deplasarea, porniți doar cu mașina echipată  corespunzător sezonului, luați haine groase de rezervă și eventual o pătură pentru situația în care rămâneți blocați. Nu părăsiți drumurile amenajate, respectați indicatoarele ce restricționează accesul, evitați zonele izolate, fără semnal GSM”, atrag atenția reprezentații Salvamont Vrancea.

Pentru informații suplimentare Dispeceratul Salvamont Vrancea poate fi contactat 24/24 la numărul de telefon: 0738 40 70 80.

Dacă vă aflați în pericol apelați numărul unic de urgență 112.

-Publicitate-