Șase infracțiuni la regimul rutier constate de polițiști în ultima zi. Un șofer era băut, iar altul este suspectat că se afla sub influența drogurilor

0
21

Polițiștii au ieșit și în ultimele 24 de ore pe drumurile din județ pentru a constata și a preveni neregulile din trafic. În cadrul celor 12 filtre rutiere organizate, au fost legitimate și verificate peste 250 de persoane, fiind controlate și 207 autovehicule. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 22600 de lei.

Totodată, au fost reținute opt permise de conducere și au fost retrase nouă certificate de înmatriculare,

De asemenea, au fost constatate și șase infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

”Polițiștii rutieri și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au reamintit conducătorilor auto că le este interzis să consume alcool sau substanțe interzise la volan și i-au informat cu privire la faptul că legea a fost modificată în sensul că, șoferul aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. (Legea Anastasia)”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Ieri, 26 septembrie, ora 14:30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au oprit în trafic, pe Drumul Județean 202 E, în comuna Tâmboești, un autovehicul condus de un bărbat, de 45 de ani, din localitate.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Aseară, la ora 20:33, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, un autovehicul care circula pe o stradă din municipiul Focșani și era condus de un bărbat de 34 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii vă recomandă:

-Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

-Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul că acesta cauzează: deficiențe de vedere, încetinirea reflexelor, reducerea concentrării și a

vigilenței, crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor