Secretarul de stat Ovidiu Burdușa, participant la protestul din 10 august 2018: ”Faptul că Laurențiu Cazan a devenit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova este o palmă dată tuturor celor care am manifestat atunci pentru democrație și stoparea abuzurilor”

0
7

Numirea lui Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor la protestul din 10 august 2018, în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, a provocat un val de reacții negative. Unul dintre cei care au criticat această numire este secretarul de stat Ovidiu Burdușa, de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, care la vremea respectiva locuia în Italia și a participat la protest. Acesta spune că i se pare șocant că Laurențiu Cazan a primit o funcție publică importantă.

Faptul că Laurențiu Cazan a devenit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova este o palmă dată tuturor celor care am manifestat atunci pentru democrație și stoparea abuzurilor. E mai mult decât fum în ochii cetățenilor! E de-a dreptul încă o doză de gaz lacrimogen drept în ochii victimelor intervenției de atunci. Este încă o dovadă că pentru unele grupuri de interese schimbările din administrație sunt acoperirea perfectă pentru a-și atinge scopurile prin numiri făcute pe sub masă.

 Ni se spune că nu există temei legal să nu fie numit. Ni se spune că la Înalta Curte speța încă se judecă. Dar cred că MORAL nu există absolut nici un motiv ca Laurențiu Cazan să ocupe o funcție publică. Pentru că am văzut cu ochii mei ce înseamnă pentru dumnealui să fie în slujba cetățeanului. Și este scandalos!”, a spus Ovidiu Burdușa.