Ședință surpriză la CJ pentru împărțirea banilor pe localități

0
-Publicitate-

Consiliul Județean se va întruni în ședință de îndată astăzi, de la ora 16.00, convocarea fiind făcută tot în cursul zilei de azi. Pe ordinea de zi se află un singur punct, cel referitor la împărțirea pe localități a sume de 14,160 milioane, din cota de 7,5% din impozit pe venit. Acest proiect a fost retras de Marian Oprișan la ședința de la începutul lunii noiembrie, după ce propusese ca doar o parte din localitățile PSD să primească acești bani. Proiectul a reapărut astăzi, după ce nu a fost pus pe ordinea  de zi a ședinței ordinare care va avea loc săptămâna viitoare.

De aceasta dată, Marian Oprișan a decis să dea câteva ceva la fiecare localitate din Vrancea, după ce a tăiat o parte din sumele propuse inițial pentru orașe. Comunele primesc, în general, între 50.000 lei și 300.000 lei. Excepție face comuna Andreiașu, pentru care se propune o sumă foarte mare, de 1,2 milioane lei, probabil pentru arierate, întrucât nu s-au dat informații suplimentare.

Cel mai probabil, Marian Oprișan a convocat o ședință de îndată pentru a repartiza banii pentru a nu mai fi timp pentru discuții și proiectul să nu mai ajungă la cunoștința opiniei publice  înainte de a fi votat. Proiectul a primit aviz de legalitate, însă funcționarii care l-au avizat menționează clar că nu își asumă responsabilitatea împărțirii sumelor, întrucât acest lucru nu este de competența lor. La ședința precedentă, liberalii au amenințat cu plângeri pentru că fondurile CJ nu ar fi repartizate respectând criteriile legale.

Proiect repartizare fonduri localitati

-Publicitate-