Serată emoționantă și plină de învățăminte pentru tinerii de la Centrul de Asistență și Sprijin Focșani

0
140

O serată emoționantă și plină de învățăminte a fost organizată recent pentru tinerii de la Centrul de Asistență și Sprijin Focșani (DGASPC Vrancea). Programul a fost unul variat și a cuprins:

O seară în compania prietenilor dragi

Adina Lăscan, însoțită de invitații speciali, doctor Larisa Renatta Popescu și părintele Dan Lucrețiu Pătrășcanu, au fost prezenți alături de tineri. Evenimentul a inclus vizionarea filmului „Prinsă în capcană”, o poveste emoționantă care explorează consecințele alegerilor greșite.

 

Despre libertate și responsabilitate

Părintele Dan Lucrețiu Pătrășcanu a oferit o perspectivă profundă asupra învățăturii de credință ortodoxe despre libertate și responsabilitate. S-a discutat despre valențele oferite de sentimentul de libertate, care nu este un privilegiu nelimitat, ci vine la pachet cu o mare responsabilitate pentru faptele întreprinse de fiecare. Tinerii au avut parte de o prezentare memorabilă despre învățăturile de credință ortodoxe, realizată cu multă înțelepciune.

 Pericolele alegerilor greșite

Doctor Larisa Renatta Popescu a vorbit despre pericolele la adresa sănătății și chiar a vieții noastre prin alegerile greșite pe care le facem. S-a discutat despre importanța stabilirii unor relații statornice, monitorizarea permanentă a stării de sănătate, dar și despre importanța unui stil de viață sănătos.

 O lună dedicată vieții

Acest eveniment a fost organizat de Centrul socio-cultural pentru tineri „Sfântul Stelian” al Parohiei Sfântul Gheorghe Sud Focșani, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea în cadrul „Martie – luna pentru viață” 2024.

 Alege viață!

Acesta poate fi motto-ul evenimentului, din care se poate desprinde următoarea învățătură: „Fiecare zi este o nouă șansă de a face alegeri corecte și de a ne construi un viitor mai bun. Alegeți libertatea, dar nu uitați niciodată de responsabilitatea care vine odată cu ea. Alegeți viața!” (DGASPC Vrancea)