Sfârșit de toamnă, plin de culoare, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Focșani

0
-Publicitate-

Într-un decor multicolor,  cu frunze, flori, legume și multe zâmbete gingașe, preșcolarii Grupei Steluțelor împreună cu preșcolarii Grupei Ștrumfilor, coordonați de doamnele profesor pentru învățământ preșcolar Grosu Mariana/Muscalu Roxana și Nicu Nicoleta/Andronache Ramona, au desfășurat  minunatul Carnaval al Toamnei.  Activitatea a avut ca scop valorificarea cunoștințelor și deprinderilor preșcolarilor acumulate pe parcursul proiectului tematic „Toamnă, toamnă darnică”, proiect în care au fost abordate conținuturi referitoare atât la caracteristicile anotimpului, cât și la bogățiile aduse de acesta (fructe, legume, flori).

Toamna, al treilea anotimp din an și cel mai bogat, aduce bucurie și zâmbete atât pe chipul copiilor, cât și pe chipul adulților. Cadrele didactice responsabile cu organizarea Carnavalului Toamnei au realizat un minunat decor de toamnă, iar prin implicarea preșcolarilor, cât și a părinților acestora, au urmărit să aducă un strop de culoare și de fericire în viețile lor.

Cu aplauze și multă bucurie,  preșcolarii au pășit pe covorul roșu, prezentându-și costumele realizate cu mare drag împreună cu părinții. Fiind la prima apariție pe covorul roșu, preșcolarii s-au simțit ca niște mici vedete, bucurându-se de aplauzele și încurajările colegilor.  Sfioși, emoționați, dar încrezători, cei mici au creat o deosebită și originală poveste de toamnă, anotimpul rămânând  în inimile lor ca fiind unul dintre cele mai frumoase.

Doamna profesor Muscalu Roxana ne-a precizat: „A fost o activitate extraordinară, micuții s-au simțit speciali, prezentându-și cu mândrie costumele realizate împreună cu părinții. Am realizat această activitatea pentru a aduce bucurie atât în sufletul micuților, cât și în sufletul adulților. Sperăm ca această activitate să ia amploare, iar în anii următori ne dorim să implicăm și alte grupe, atât din grădiniță, cât și din afara acesteia.”

„Părinții și preșcolarii au fost foarte încântați de această activitate, implicându-se atât în ceea ce privește crearea costumelor, cât și în ceea ce privește procurarea materialelor necesare decorului. Mulțumim părinților și personalului din grădiniță pentru ajutorul acordat în realizarea celui mai frumos Carnaval al Toamnei.”, ne-a precizat doamna prof. Nicu Nicoleta.

Doamna director, Buric Luminița, a ținut să precizeze: „Astfel de activități au loc destul de des în grădinița noastră.  Ne bucurăm că avem cadre didactice implicate și creative, preșcolari isteți și părinți care răspund de fiecare dată solicitărilor noastre”.

-Publicitate-