Spectacol deosebit la Vulturu cu artiștii din comună. Dirijorul Dumitru Săndulachi: ”O asemenea organizare nu cred să mai existe în această parte a Moldovei”

0
383

La  Vulturu a avut loc sâmbătă, 21 decembrie, tradiționalul spectacol de Crăciun organizat de autoritățile locale și susținut de formațiile înființate cu spirjinul primăriei. Corul ”Ștefan Andronic”, Fanfara ”Vulturii Brass – Band” și Ansamblul ”Rapsodia Vultureană” au urcat pe scenă și au arătat care sunt rezultatele pregătirii din ultimii ani, talentului, dăruirii și profesionalismului. Timp de două ore, artiștii locali au evoluat pe scena căminului cultural în fața locuitorilor din Vulturu, care au venit în număr mare să îi vadă. La spectacol a fost invitată să cânte și Alexia Oana Mocăniță, o tânără interpretă din Galați, premiată la concursuri din țară și din străinătate, despre care autoritățile au descoperit că are bunicii din comună.

 

Toate formațiile au avut o evoluție frumoasă în ultimii ani și au fost premiate la evenimentele la care au participat. În ansamblul de dansuri evoluează zeci de copii din comună, iar câțiva au ajuns să colaboreze cu Ansamblul ”Țara Vrancei”. De asemenea, unii dintre copiii care au cântat în Fanfara ”Vulturii Brass – Band” au decis să urmeze o carieră în domeniul muzical. Ansamblul ”Rapsodia Vultureană” este pregătit de coregraful Andrei Culicovschi, fanfara de profesorul Marian Cucu, iar Corul ”Ștefan Andronic” de Dumitru Săndulachi, dirijorul corului ”Pastorala”. Formațiile au fost înființate la inițiativa primarului Nicușor Păcuraru, începând cu anul 2012 și au crescut din punct de vedere artistic de la an la an.

Dumitru Săndulachi, care a aceptat de mai mulți ani să dirijeze și corul de adulți din Vulturu, a arătat că rezultatele sunt obținute cu foarte multă muncă.

”Este ceva de admirat ce se întâmplă aici la Vulturu și merită felicitat domnul primar. Copiii de la dansuri au făcut foarte multe ore de pregătire, cu multe sacrificii. La fanfară, sunt instrumente care nu se învață peste noapte, rezultatele se obțin cu mult efort și cu foarte multe renunțări. La Vulturu este o organizare extraordinară, cum nu cred să mai fie în județ și în partea asta a Moldovei”, a spus Dumitru Săndulachi.