Păncenii l-au comemorat pe Jim Silvestru, erou al Revoluției

0
38

Sublocotenentul Jim Silvestru, erou al Revoluției, a fost comemorat la Panciu duminică. Acesta a murit la vârsta de 19 ani, când era soldat la Unitatea de Transmisiuni din Câmpina.

Slujba de pomenire a avut loc la mormântul din cimitirul Bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli ”Mihail și Gavriil”, și a fost oficiată de preotul Daniel Merloiu. Alături de mama eroului, au fost prezenți primarul Iulian Nica, reprezentanți ai Asociației Revoluționarilor din Decembrie 1989, împreună cu președintele George Manta, consilieri locali și reprezentanți ai societății civile.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Orașului Panciu și de Asociația Revoluționarilor din Decembrie 1989 Vrancea.

 „Astăzi ne amintim, cu recunoștință, de omul care a fost Jim Silvestru! De tânărul  care, în urmă cu 30 de ani, pleca de lângă cei dragi, pentru a-și îndeplini datoria de soldat. A plecat fără să știe că acela va fi drumul lui spre nemurire! Dumnezeu a vrut ca el să devină un erou și să se bucure nu doar de respectul comunității în care s-a născut și a trăit, ci și al întregi țări! Aici, pe pământ, avea atât de multe de făcut! Însă, pe 23 decembrie 1989, pănceanul nostru a scris propria viață o  pagină a Revoluției române și, totodată o pagină a istoriei României!”, a declarat primarul Iulian Nica.