Sumele pentru localități s-au împărțit așa cum a vrut Marian Oprișan: de trei ori mai mulți bani la PSD decât la PNL

0
380

Consiliul Județean Vrancea a împărțit la ședința de miercuri sumele pentru localități așa cum a vrut Marian Oprișan, cu toate că acesta a fost acuzat că nu respectă Legea bugetului. Comunele PNL, cu două excepții, au primit doar câte 120.000 lei, în timp ce localitățile cu primari PSD au primit de trei sau patru ori mai mult. Consilierii PNL au cerut ca proiectul să fie scos de pe ordinea de pe ordinea de zi, însă, așa cum era de așteptat, Marian Oprișan nu a fost de acord.

”Este o hotărâre pe care eu o consider total imorală și total ilegală deoarece nu respectă criteriile stabilite de Legea bugetului de stat, prin care se stabilește exact cum se împart banii: pentru proiecte de dezvoltare, proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare și pentru cheltuieli de funcționare atunci când acestea nu sunt acoperite. Dumneavoastră ne propuneți o repartizare pur politică, în care UAT-urile cu primari PNL, cu două excepții, primesc câte 120.000 lei, iar celelalte UAT-uri de trei sau chiar patru ori mai mult”, a declarat consilierul PNL Emilian Diaconu.

Acesta a acuzat că nu a putut depune amendamente pentru că nu s-ar fi centralizat sumele pentru proiectele pentru infrastructură ale UAT-urilor. În replică, consilierul PSD Laurențiu Marin, a spus că în cadrul comisiei de specialitate s-au analizat sumele timp de trei ore.

Marian Oprișan a afirmat că s-a ținut cont în primul de rând de veniturile obținute de fiecare localitate. Baronul nu s-a putut abține de la derapaje verbale.

”Mai bine rugați-l pe băiatul acela al dumneavoastră, ”grindă”, cum îl cheamă, să repartizeze cât mai mulți bani către localitățile PNL. De trei luni de când sunteți la guvernare nu ați adus în Vrancea niciun leu. Când o să aduceți un sfert din cât am adus atunci să deschideți gura”, a spus Marian Oprișan.

Președintele CJ s-a referit la premierul Ludovic Orban ca ”român neaoș”, făcând aluzie la originile maghiare ale premierului.

Consilierul PNL Emilian Diaconu a cerut ca o parte din banii pentru drumurile județene să fie dați primăriilor PNL, însă amendamentul acestuia nici nu a apucat să ajungă la vot, deoarece era nevoie de avizele comisiei de specialitate și a Direcției economice.

Proiectul de repartizare a banilor a fost aprobat fără probleme, din cauza majorității confortabile formată din consilierii PSD și ALDE.