Tarifele de salubritate ar putea crește anul viitor în Focșani

0
-Publicitate-

Primarul Cristi Misăilă cere creșterea tarifelor de salubritate de anul viitor, atât pentru  persoanele fizice, cât și pentru agenți economici și instituții. Propunerea se regăsește pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local care va avea loc pe 18 decembrie. Creșterea ar urma să se aplice de la începutul anului viitor.

Pentru utilizatorii casnici se propune un tarif de 11,42 lei/persoană/lună, față de 10,20 lei cât este acum, la deșeuri menajere. La deșeuri reciclabile tariful propus este 0,87 lei/persoană/lună, față de 0,70 lei în prezent.

La agenți economici și instituții, tariful de salubritate pentru deșeurile menajere ar urma să crească de la 111,99 lei./mc în prezent, la 129,89 lei/mc.

CUP Salubritate justifică solicitarea de creștere  a tarifelor prin majorarea salariului minim, creșterea cheltuielilor materiale, a tarifelor de depozitare la rampa de la Muchea – Brăila, introducerea taxei pe economia circulară, dar și amortizarea investițiilor făcute de operatorul de salubritate

-Publicitate-