Testarea elevilor s-a blocat după prima săptămână: testele pentru săptămâna viitoare nu au ajuns în școli

0
-Publicitate-

Testarea elevilor a pornit cu stângul și s-a blocat numai după o săptămână. În mod normal, vineri ar fi trebuit să ajungă în școli testele pe bază de salivă pentru săptămâna viitoare, ceea ce nu s-a întâmplat. În aceste condiții, elevii nu vor putea fi testați în zilele de luni și joi, potrivit procedurii stabilite de autoritățile centrale.

Ministerul Educației a anunțat că nu are responsabilități în ceea ce privește furnizarea testelor. Joi seara a fost recepționată cantitatea de 8 milioane de teste de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), în timp ce alte 7 milioane de teste nu au ajuns.

”Referitor la solicitarea adresată DSU/IGSU de către Ministerul Educației cu privire la graficul de aprovizionare cu teste, prin răspunsul comunicat în această seară ni s-a adus la cunoștință faptul că „a fost recepționată cantitatea de 8.000.000 bucăți, rămânând de livrat doar 7.000.000 de bucăți, deoarece furnizorii DDS Diagnostic SRL si ISSOSOCIAL MEDIA SRL nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale”. În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste. Ca atare, Ministerul Educației va solicita clarificări suplimentare cu privire la acest aspect.

Reiterăm faptul că Ministerul Educației nu are competențe/responsabilități în a se pronunța asupra unor date evaluate și stabilite de autoritatea ce are în atribuții desfășurarea procedurii de achiziție publică, respectiv contractarea și gestiunea bugetului aferent, neputându-se pronunța în niciun fel asupra unor aspecte care privesc firmele furnizoare, prețurile de achiziție sau alte detalii ce țin de organizarea licitației și nici asupra unor chestiuni ce țin de încheierea/executarea unor contracte în care Ministerul Educatiei nu are vreo calitate”, a anunțat Ministerul Educației, joi, într-un comunicat de presă.

-Publicitate-