Timp de două zile, 21 și 22 martie, elevii de la Școala nr. 4 din Adjud au avut o experiență captivantă în lumea programării. În cadrul atelierului organizat de Asociația Grupul Verde, aceștia au descoperit modalități creative de a utiliza tehnologia Arduino și Micro:bit, ca instrumente pentru conservarea resurselor acvatice, vitale pentru viitor.
De asemenea, 30 de copii de la Grădinița nr. 3 din Adjud și Grădinița Șișcani au luat parte la un atelier de creativitate și educație ecologică, unde au explorat circuitul apei în natură și importanța apelor curate pentru sănătatea ecosistemelor și a oamenilor.
Partenerii cheie în organizarea acestor evenimente au fost Asociația DAR fără frontieră și Educație și Inovație – Eco Tech Creators #CodeKids, oferind expertiză în domeniul tehnologiei și soluțiilor inovatoare pentru protecția mediului înconjurător, cu concursul mai multor organizații și a comunități.
„Ne bucurăm să vedem angajamentul și entuziasmul tinerilor pentru protejarea mediului și pentru găsirea unor soluții creative la problemele actuale, cum ar fi poluarea cu plastic și conservarea resurselor naturale. Prin astfel de inițiative, sperăm să inspirăm și să educăm o nouă generație de lideri ecologici și tehnologici, pregătiți să facă față provocărilor viitorului”, a declarat Marian Dumitru, Project Manager Asociația Grupul Verde.
De asemenea, organizatorii au convingerea că astfel de evenimente vor mai avea loc, fiind doar la începutul unei colaborări continue între organizații, școli și comunități, pentru promovarea unui mediu mai curat și a unei mentalități mai responsabile față de resursele naturale.