Tombolă de Ziua Internațională a Cărților – “50 de cărți pentru 50 de cititori”

0
139

Ediția din acest an a Zilei Internaționale a Cărților va fi celebrată de Primăria Municipiului Focșani prin organizarea unei tombole, dedicate elevilor de gimnaziu. Evenimentul va purta titlul de  “50 de cărți pentru 50 de cititori” .

Elevii claselor V- VIII din cele opt școli generale din Focșani sunt invitați să participe la această tombolă prin completarea unui formular tip de înscriere. În perioada 18 – 23 aprilie 2024, în fiecare școală este instalată câte o urnă special amenajată, unde vor fi introduse formularele completate de către copii. Marți, 23.04.2024, după orele 12, urnele vor fi ridicate din unitățile școlare, iar extragerea celor 50 de câștigători se va face la sediul Primăriei Municipiului Focșani în prezența membrilor Consiliului Local al Tinerilor Focșani și a primarului Cristi Misăilă.

Toate cele “50 de cărți pentru 50 de cititori”  fac parte din bibliografia cuprinsă în programa școlară pentru clasele de gimnaziu, fiind vorba de opere cunoscute semnate de autori celebri români și internaționali.

Norocoșii vor fi anunțați public pe canalele oficiale media, urmând a fi invitați la Primăria Municipiului Focsani pentru a-și putea ridica premiile constând în cărțile câștigate la această tombolă.

„Ne dorim ca și prin această acțiune, care sperăm să devină o tradiție în anii următori, să încurajăm cititul deoarece cărțile sunt comori nesfârșite ce ne fac să visăm cu ochii deschiși, indiferent de vârstă. Așa că aici, acasă la Focșani, vă invităm să citiți și să visați tot ceea ce este mai bun și mai frumos!”, spun organizatorii tombolei.

Ziua Internațională a Cărții se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.