Turul mausoleelor din Vrancea în cadrul evenimentului ”Mausolee pe biciclete”

0
-Publicitate-

În zilele de 13 și 14 septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, în județul Vrancea vor avea loc o serie de evenimente culturale dedicate comemorării eroilor în cele mai importante monumente istorice ridicate în cinstea eroilor Primului Război Mondial – Mausoleele Eroilor de la Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani.

Replica sabiei lui Ștefan Cel Mare va fi depusă la mausoleledin Mărășești și Mărăști, în cadrulunor ceremonial militare și religioase. Pe 13 septembrie va fi lansat filmul documentar “Pentru eroii care ne-au lăsat o țară”, în regia lui Dan Burlac, la Cinematograful Balada din Focșani și la Mausoleul Eroilor de la Soveja.

Pe 14 septembrie se va desfășura a V-a ediție a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”, organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea și Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei, Asociația ”Adevărații VeloPrieteni”, Asociația ”Tomiță Lazăr”, Asociația ”Proiectele Pandorei”, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Serviciul Județean Salvamont Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Primăria Orașului Panciu, Primăria comunei Răcoasa, Primăria comunei Soveja, Primăria comunei Vidra.

În acest an, pentru a marca tema Zilelor Europene ale Patrimoniului, în cadrul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” se organizează o colectă de carte, volumele donate de participanții la eveniment urmând să fie dăruite bibliotecilor școlare din Soveja și Mărăști (Răcoasa). Până în prezent au fost donate un număr de 421 de cărți.

”La eveniment s-au înscris 180 de cicliști și au fost acceptați 170. Pentru prima dată în cadrul evenimentului, toți participanții care vor termina tura vor primi medalii de finisher. 80 dintre cicliștii participanți au devenit ”Gold Member”, ca urmare a donației pe care au făcut-o. 60% dintre participanți sunt cicliști care nu au mai parcurs traseul ”Mausolee pe bicicletă”. 9 dintre participanți sunt veterani, participând la toate cele IV ediții ”Mausolee pe bicicletă”. La evenimentul ”Mausolee pe bicicleta” avem un număr de 25 voluntari”, a anunțat Direcția pentru Cultură.

Pedalăm eroic!

Ora 8:00 – Start de la Mausoleul Eroilor Focșani;

Ora 10:30 – Pauză hidratare, Vidra;

Ora 11:00 – Plecare din Vidra spre Cîmpuri;

Ora 12:20 – Pauză hidratare, Cîmpuri;

Ora 13:15 – Sosire la Soveja;

Ora 13:30 – Concert Cvartet ”Consonante”;

Ora 14:20 – Plecare spre Mausoleul Eroilor Mărăști;

Ora 15:15 – Sosire la Mausoleul Eroilor Mărăști;

Ora 15:20 – Happening Trupa Protha;

Ora 15:30 – Concert Gabi Stănescu – vioara / Marta Băceanu -pian;

Ora 16:30 – Plecare spre Panciu;

Ora 18:00 – Pauză hidratare, Panciu;

Ora 19:15 – Sosire la Mausoleul Mărășești;

Ora 19:30 – Concert Corul Parohiei Irești & Concert folk Cătălin Filipoiu;

Ora 20:00 – Premiere cicliști.

-Publicitate-