Un bărbat a ars într-un incendiu la Slobozia Ciorăști

0
-Publicitate-

În perioada minivacanței prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului și a Rusaliilor, zilnic, peste 100 pompieri și paramedici SMURD au fost la datorie. Astfel, în perioada 01 – 06 iunie 2023, ora 08:00, pompierii vrânceni au executat 93 misiuni.

Acordarea primului ajutor calificat:

Echipajele SMURD au intervenit în 64 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Incendii:

De asemenea, în perioada menționată au fost înregistrate 5 misiuni pentru stingerea incendiilor, dintre care 2 incendii care au afectat locuințele populației, 1 incendiu izbucnit în urma efectului termic la un mijloc de transport și 2 incendii de vegetație uscată.

Cele mai grave s-au produs marți, 06 iunie, imediat după miezul nopții.

Primul eveniment a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 00:35. Apelantul semnala că un autocamion încărcat cu granule de polistiren a luat foc în timp ce se deplasa pe DN2 E85, pe raza localității Bizighești. Imediat spre locul indicat s-au deplasat 5 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD. Gestionarea situației de urgență s-a realizat în cooperare cu pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărășești. La sosirea forțelor de intervenție autocamionul ardea generalizat. Din fericire, șoferul a reușit să se autoevacueze. În ciuda eforturilor depuse de echipajele de stingere, din cauza încărcăturii ușor inflamabile, semiremorca a ars în proporție de 80 %, precum și încărcătura de 23 t polistiren granule.

În jurul orei 03:35, s-a solicitat prin apel la numărul unic de urgentă 112, intervenția pompierilor militari la un incendiu de proporții în comuna Slobozia Ciorăști. 

La fața locului, s-au deplasat în cel mai scurt timp, 5 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de muncă operativă și 1 ambulanță SMURD. Misiunea s-a desfășurat în cooperare cu pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Slobozia Ciorăști.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul de manifesta violent, cu flacără deschisă, pe o suprafață de 300 mp, cuprinzând acoperișurile a 2 gospodării. Din nefericire, în timpul intervenției, într-una dintre locuințe a fost găsită o victimă carbonizată, respectiv un bărbat, în vârstă de 68 ani.

În urma evenimentului, la gospodăria de la care a izbucnit incendiul au ars 250 mp din acoperișul locuinței și anexelor, precum și bunurile de uz casnic și gospodăresc aflate în interior, iar la locuința învecinată 50 mp din acoperișul locuinței.

Cauza probabilă care a provocat incendiul a fost cuptor cu microunde lăsat în funcțiune nesupravegheat.

Accidente rutiere: 

În perioada acestei minivacanțe echipajele de descarcerare au intervenit la 2 evenimente rutiere în localitățile Dumbrăveni și Golești.

În data de 1 iunie a.c., echipajul de descarcerare din cadrul Punctului de Lucru Dumbrăveni a intervenit la un accident rutier, care a avut loc pe DN2 E85, pe raza comunei Dumbrăveni. Pompierii au acționat pentru extragerea unei persoane rămasă blocată într-un autoturism. Ulterior, victima a fost predată unui echipaj aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

 Sâmbătă, 03 iunie, 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, au intervenit cu 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe DN2 E85, pe raza localității Golești. Pompierii au acționat pentru decuplarea bornelor la autoturismele implicate în evenimentul rutier, în urma căruia, din fericire, nu au rezultat persoane rămase încarcerate.

Alte misiuni:

Totodată, echipajele pompierilor militari s-au aflat în Piața Unirii din municipiul Focșani și în Crângul Petrești pentru asigurarea măsurilor de prevenire și gestionare a posibilelor situații de urgență, ocazionate de evenimentele cultural-artistice organizate de Ziua Internațională a Copilului.

Celelalte situații de urgență au constat în: 2 misiuni pirotehnice, 2 intervenții pentru îndepărtarea unor elemente desprinse din acoperișurile unor imobile, 1 intervenție pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil, 1 intervenție pentru îndepărtarea unui roi de albine,  1 deblocare a unei uși de acces, 8 activități de recunoaștere în teren și asigurarea zonelor pentru prevenirea unor situații de urgență.

Au fost 3 cazuri în care, cu toate că a fost solicitată prezența echipajelor de pompieri, nu a mai fost necesară intervenția acestora sau situațiile de urgență nu au fost confirmate.

”Foarte important! Dat fiind numărul și diversitatea misiunilor din această perioadă, la care au intervenit echipajele pompierilor militari, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store, precum și pe platforma www.fiipregatit.ro, se arată într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.

-Publicitate-