Un bărbat a murit într-un incendiu la Nănești. A adormit cu țigara aprinsă

0
10
Foto arhiva

O persoană și-a pierdut viața în urma unui incendiu la Nănești

Trupul unui bărbat de 65 de ani a fost găsit carbonizat în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu izbucnit la o anexă a unei gospodării din localitatea Nănești.
Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în această după-amiază, în jurul orei 17:15.
Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 2 echipaje de stingere. La fata locului s-au deplasat în cel mai scurt timp o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Focșani și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Vulturu. În sprijin au acționat Serviciul de Ambulanță Județean, cu un echipaj, și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Nănești.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, cuprinzând întreaga anexă. Pompierii au acționat prompt, au localizat și au lichidat focarele în limitele găsite, reușind să salveze locuința aflată în imediata vecinătate. De asemenea, în timpul intervenției au fost salvați 3 cățeluși.
În urma evenimentului a ars în totalitate anexa, folosită ca bucătărie de vară, în suprafață de 50 mp, construită din paiantă și învelită cu carton bitumat, precum și mobilierul și bunurile de uz casnic aflate în interior.
Cauza probabilă care a generat incendiul: fumatul în timpul somnului.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate din nefericire în unele cazuri cu pierderi de vieţi omeneşti dar și cu pagube materiale considerabile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:
• Stingeţi ţigara în scrumieră – niciodată în coşul de gunoi – şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră. Utilizaţi o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionată dintr-un material care nu ia foc. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
• Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, și astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
• Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu;
• În fiecare an mor copii care provoacă incendii cu ajutorul ţigărilor, chibriturilor sau brichetelor, lucruri care nu ar trebui să fie la dispoziţia lor. Păstraţi aceste obiecte în locuri de unde copiii nu le pot lua!