Upi are interdicție de a intra la instanța din Focșani după un incident cu o judecătoare

0
-Publicitate-

Focșăneanul Dumitru Avram, cunoscut sub numele de Upi, a fost pus sub control judiciar începând cu ziua de 22 noiembrie, măsura fiind dispusă pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar penal aflat în soluționarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Totul a pornit de la un incident petrecut pe 18 noiembrie, când Upi a participat la o ședință de judecată la un complet prezidat de judecătoarea Daniela Galu, de la Judecătoria Focșani. Acesta contestase o sancțiune contravențională primită de Poliția Locală Focșani și se afla în sală, când a intrat în conflict cu președinta completului care urma să judece cauza. Inițial, discuțiile au pornit de la prioritatea acordată cauzelor cu amânare fără discuție și apoi, după ce, între justițiabil și magistrat, au existat mai multe replici.

Opinii diferite despre ceea ce s-a întâmplat în sală

Incidentul s-a desfășura după ce Upi s-a declarat nemulțumit că ”juristul din cadrul Poliției Locale Focșani nu s-a prezentat la proces, afirmând că «Poliția este șmecheră!». Președinta completului de judecată, respectiv doamna judecător Galu Daniela, i-a atras atenția asupra limbajului, moment în care numitul Avram Dumitru i-a spus pe un ton mai ridicat că are o problemă, că-i va face plângere la CSM, că are cunoștință că a fost polițiștă și că va face cercetări vis-a-vis de modalitatea în care a ajuns magistrat. Doamna judecător i-a replicat că nu este intimidată de faptul că îi va face plângere la CSM, solicitându-i să aibă o atitudine cuviincioasă, în caz contrar îi va aplica o amendă. Având în vedere că numitul Avram Dumitru a continuat să aibă un comportament necorespunzător, respectiv s-a întors cu spatele, având mâinile ridicate în lateral, doamna judecător i-a aplicat o amendă în cuantum de 100 lei. În continuare s-a pus în discuție contradictorie competența instanței, ocazie cu care acesta (n.r.- Dumitru Avram) a spus că doamna judecător nu este competentă să îi soluționeze cauza, motiv pentru care o recuză și se va duce la «pesedista Matache». Președinta completului de judecată, respectiv doamna judecător Galu Daniela, i-a atras atenția să aibă un limbaj adecvat, spunându-i ca atunci când se referă la doamna Matache, trebuie să i se adreseze cu apelativul doamna președintă a Tribunalului Vrancea. Ulterior, numitul Dumitru Avram, a continuat să aibă un comportament sfidător la adresa instanței, spunându-i că el este «mafiot în 20 de țări», și că «ne mai vedem noi, puștoaico!» (…) După acest episod, numitul Dumitru Avram a părăsit sediul instanței de judecată, revenind ulterior pentru a-și nota date cu privire la identitatea președintelui completului de judecată, în vederea formulării unei plângeri la CSM”, conform Ordonanței de luare a măsurii controlului judiciar emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani.

Cercetat pentru ultraj judicar, încălcarea solemnității ședinței și pentru hărțuire

Conform aceluiași document, după ce a plecat din sala de judecată, Dumitru Avram a revenit la instanță în aceeași zi, ”s-a interesat de locul unde se află ieșirea magistraților și a așteptat, staționat, plimbat, în mod repetat, în jurul clădirii Palatului de Justiție. La un moment dat, în jurul orei 16.40, a încercat să pătrundă în incinta clădirii Judecătoriei, fiind oprit de către lucrătorii din cadrul IJJ Vrancea, care i-au spus că programul cu publicul s-a terminat de la ora 16.00, motiv pentru care acesta, fiind deranjat că nu i s-a permis să pătrundă în sediul instanței, a plecat trântind ușa”. La final, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar, printre măsurile stabilite fiind cea de nu depăși limita teritorială a județului Vrancea și de a nu se deplasa la sediul Palatului de Justiției, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent. Upi nu are voie să se apropie de judecătoarea Daniela Galu și nici să comunice cu aceasta, în mod direct sau indirect. În cursul cercetării penale, judecătoarea care a depus plângere pe 22 noeimbrie, a precizat că are o stare de temere după incidentul petrecut în cursul zilei de 18 noiembrie.

”M-a umilit în sală și tot dânsa îmi face plângere?”

Legat de acest incident, Dumitru Avram a declarat că este o nouă încercare a intimidare a sa. ”Eu am avut în ultimii ani peste 20 de dosare penale, în care m-au cercetat și răscercetat pentru tot felul de infracțiuni. Am fost trimis în judecată și achitat în toate, așa că nu mi-e teamă de încă unul”, a declarat Upi, legat de dosarul în care a fost pus sub control judiciar. Legat de incidentul de la care a plecat plângerea judecătoarei, Upi a susținut că a fost umilit în mod repetat în sală și că nu ar fi amenințat-o nicio secundă pe judecătoare. ”Eu sunt nebun să ameninț un magistrat? I-am spus că ne mai vedem noi, pentru că oricum, dacă nu se accepta cererea de recuzare, îmi va judeca dosarul, cum să ameninț un judecător. Da, am spus că o să îi fac plângere la CSM, pentru că m-a umilit, m-a ridicat în picioare, mi-a spus să stau jos, apoi din nou, mi-a dat o amendă, două, trei. Nu este normal să te porția așa cu un om care caută dreptatea! Oricum, înțeleg că doamna judecător așa procedează cu toată lumea”, a mai declarat Dumitru Avram legat de incidentul de la Judecătorie. Acesta a mai precizat că a revenit în cursul aceleeași zile la instanță, dar nu pentru a intimida, ci pentru a depune documente la dosar. Judecătoarea Daniela Galu este magistrat al Judecătoriei Focșani din 2015, după ce anterior a fost la Judecătoria Panciu. Conform unor avocați din cadrul Baroului Vrancea, anterior incidentului cu Dumitru Avram, au mai existat discuții între judecătoarea Daniela Galu și avocați și justițiabili însă, la acest moment, conform decanului Baroului Vrancea, Ioan Ioanovici, acesta nu are decât sesizări verbale legat de o anumită atitudine nepotrivită a judecătoarei. 

-Publicitate-