USR Vrancea: ”Domnule Oprișan, incompetenții și hoții condamnați de justiție nu trebuie să fie directori de spital”

0
48

USR Vrancea atrage atenția că la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani ar trebui să fie o conducere profesionistă, nu numită după interesele lui Marian Oprișan.

”Domnule Oprișan, incompetenții și hoții condamnați de justiție nu trebuie să fie directori de spital, așa cum nefrologii nu sunt cardiologi și Tantum Verde nu vindecă pneumonia! Cu un infractor dovedit și plantat politic în scaunul de director, cazurile suspecte de malpraxis se repetă la intervale de timp mult prea scurte la spitalul județean din Focșani”, arată reprezentanții USR Vrancea într-o postare pe pagina de Facebook.

Două morți asupra cărora planează suspiciuni au ieșit la iveală în ultimele zile. Astfel, un bărbat în vârstă de 53 de ani din Odobești a fost trimis acasă de la Spitalul Județean, unde ajunsese fiind suspect de infarct. Acesta a murit la mai puțin de o zi în urma unui infarct miocardic acut. Un alt caz a fost al unei fetițe de 5 luni din Ciușlea, comuna Garoafa, care a murit de pneumonie, după ce i se prescrisese un tratament pentru ”roșu în gât”.

Știm că malpraxisul trebuie confirmat pentru a produce minime efecte juridice, dar știm și că familiile victimelor suferă îngrozitor.
Salariile personalului medical au devenit decente în ultimii ani, iar scuza subfinanțării nu prea mai funcționează. Rămâne problema calității umane a unor angajați din sistem și managementul dezastruos.
Nu știm încă dacă dl. Mîndrilă, cel răsplătit de PSD cu funcția de manager la spitalul județean pentru furt de conserve destinate sinistraților, își va “conserva” funcția după ce și-a pus angajații să jure sub semnătură că e de neînlocuit. Știm doar că oamenii reclamă că se moare cu zile după vizitele la Unitatea de Primiri Urgențe.
Mai știm că asta se poate schimba cu un management profesionist, cu oameni numiți pe merit, prin concurs și nu politic după interesele deloc medicale ale lui Oprișan”
, susține USR Vrancea.