Vasile Soare, ambasadorul României în Federația Rusă, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Danubius” Galați

0
-Publicitate-

Vasile Soare, ambasadorul României în Federația Rusă, originar din comuna Vulturu, a primit marți titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Danubius” din Galați. Diplomatului i-a fost acordată această distincție pentru preocupările sale în descoperirea istoriei prizonierilor români care și-au pierdut viața pe fostul teritoriu al Uniunii Sovietice în Al Doilea Război Mondial.

”Semn bun că societatea românească, mediul economic urmăresc atent inclusiv activitatea, preocupările și realizările unui diplomat român. Mulțumesc, ”Danubius”, m-ați surprins. Mulțumesc tuturor celor care ați susținut propunerea universității din Galați ați fost astăzi martorii unui moment inedit pentru mine”, a spus ambasadorul Vasile Soare după festivitate.

La inițiativa diplomatului din Vulturu au fost înființate două cimitire în Federația Rusă în care au fost înhumate rămășițele prizonierilor români. De asemenea, Vasile Soare a publicat în acest an o listă cu 10.000 de persoane care și-au pierdut viața pe fostul teritoriu al Uniunii Sovietice. Ambasadorul României în Federația Rusă s-a remarcat și prin multe alte activități în ceea ce privește descoperirea istoriei prizonierilor români și nu numai.

-Publicitate-