Venitul maxim pentru ajutorul de încălzire a fost majorat la 800 lei

0
12

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

„În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizaţia socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecţie socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020-martie 2021”, precizează un comunicat al Ministerului Muncii.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se îşi încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri şi puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat. Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1.082 lei şi rămâne neschimbat.

„Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor şi se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât şi bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană”, se mai arată în comunicatul Ministerului Muncii.