Vinurile premiate de Consiliul Județean s-au clasat pe podium la Concursul Mondial de Vinuri Bruxelles

0
-Publicitate-

Consiliul Județean Vrancea a premiat anul trecut câștigătorii Concursului Național de Vinuri ”Bachus 2022” cu plata costurilor pentru înscrierea probelor de vin la cel mai prestigios concurs de vinuri din lume, ”Concours Mondial de Bruxelles” din anul 2023. Doi dintre producători  s-au întors în Vrancea cu premii importante, care confirmă calitatea vinurilor vrâncene.

SC Vinuri Păncene SRL (Moșia Domnească Panciu) a obținut două medalii de aur și SC European Project Sud-Est SRL (Crama Unu, Cotești) a primit două medalii de argint. De asemenea, un alt câștigător al Concursului Național de Vinuri ”Bachus 2022”, SC Mera Com International SRL (Crama Gîrboiu) a obținut 5 medalii de aur în cadrul aceluiași concurs mondial de vinuri, situând producătorii vrânceni în topul companiilor de vinuri de înaltă calitate din lume.

Concours Mondial de Bruxelles s-a desfășurat între 12 și 14 mai 2023, în Croația. Cea mai prestigioasă competiție oenologică din lume a reunit experți din industria vinului internațional pentru a judeca peste 7.500 de vinuri albe și roșii din aproape 50 de țări.

-Publicitate-