„Ziua națională a produselor agroalimentare românești”, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani

0
-Publicitate-

În anul 2017 s-a sărbătorit pentru prima dată, pe 10 octombrie, „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”, ca urmare a adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României. În cadrul acestei campanii se urmărește promovarea produselor obținute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români.  De atunci, an de an, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, atât la nivel național cât și la cele județene, târguri de produse agroalimentare, programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social și științific, consacrate promovării produselor agroalimentare românești și câștigării încrederii consumatorului.

Anul acesta, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani s-a alăturat inițiativei MADR, organizând o serie de activități. Ieri, un grup de elevi, viitori absolvenți ai claselor    a-XII-a, domeniul agricultură, la invitația Direcției Agricole Vrancea, însoțiți de dirctorul adjunct Marilena Bărculescu, au participat la RomExpo București la activitatea intitulată ”Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”, dezbaterea reunind fermieri din toate domeniile – producție vegetală, cultură mare, zootehnie, industrie alimentară.

Astăzi, la nivelului colegiului, catedra de Industria Alimentară a prezentat un amplu material privind produsele românești care au obținut protecție la nivel european și produsele tradiționale din județul nostru. Elevii de la domeniile de pregătire Turism și alimentație și Industrie alimentară au prezentat informații despre cele cinci produse românești care au obținut titlul de Produs cu Indicație Geografică Protejată (Magiunul de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novacul afumat din Țara Bârsei, Scrumbia de Dunăre afumată, Cârnații de Pleșcoi) și singurul produs românesc cu titlul de Produs cu Denumire de Origine Protejată (Telemeaua de Ibănești).

”În urma diseminării informațiilor prezentate, un grup de 60 de elevi au fost instruiți cu privire la importanța consumării produselor tradiționale românești, popularizarea acestora și modului de procesare in zonele cu indicație geografică”, a declarat Remus Paraschiv, directorul Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea” Focșani.

             

-Publicitate-