20 de grădinițe au participat la un concurs de creație cu tema ”Vrancea arhaică – Muzeul satului vrâncean – punte între trecut, prezent și viitor”

0
194

Fantezia, culoarea și armonia s-au întâlnit în mijlocul naturii, cu ocazia desfășurării Concursului de creație tranzientă integrată din cadrul conceptului educațional,  „Grădina de relaxare, liniște și învățare”, având drept scop evaluarea  și promovarea tehnicilor experimentate în procesul pilotării conceptului.

La concurs au participat 20 de grădinițe din Vrancea e, care au ales sa aducă schimbarea în educație, promovând echilibru în relația om-natură.

Tema sub care s-a desfășurat concursul a fost ”Vrancea arhaică – Muzeul satului vrâncean – punte între trecut, prezent și viitor”. Fiecare unitate școlară a avut de realizat câte un tablou de creație tranzientă, în care au fost integrate armonios tehnici, culori, simboluri.

Astfel, a avut loc o adevărată expoziție în aer liber, în perfectă conexiune cu natura, iar dorința de schimbare prin experimentare a fost transmisă de simbolistica temelor și a materialelor folosite.

Evenimentul a fost organizat de coordonatorul județean GRLI, prof. Bițeanu Corina în strânsă colaborare cu d-na inspector pentru educație timpurie, prof. dr. Șerbu Georgiana și găzduit de Centrul de informare turistică- Crâng Petrești si Muzeul Satului Vrâncean.