2730 de absolvenți ai clasei a VIII-a participă la Evaluarea Națională

0
148

2730 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Vrancea s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, sesiunea 2024.

Examenul începe marți, 25 iunie , cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 27 iunie, se va desfășura proba scrisă la Matematică.

La nivelul județului Vrancea s-au organizat 54 de centre de examen și 1 centru zonal de evaluare cu o subcomisie. Evaluarea lucrărilor se va face digitalizat.

Rezultatele inițiale, înainte de contestații vor fi afișate în data de 03 iulie 2024, până la ora 14.00 (la centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie 2024 (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 4 iulie 2024 (în intervalul orar 8.00 – 12.00), la centrele de examen. Contestațiile se pot depuse/ transmise și prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidații minori, cererea de contestație este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Contestațiile se vor soluționa în perioada 4 iulie – 9 iulie 2024. 

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie 2024.

”Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă scrisă”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.