Ansamblul ”Țara Vrancei” a făcut spectacol la recepția Ambasadei României în Federația Rusă

0
476

Vasile Soare, ambasadorul României în Federația Rusă, originar din comuna Vulturu, a invitat din nou Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei” în Rusia pentru a marca într-un mod deosebit Ziua Națională a României. Pentru aceasta, a fost gândit un proiect prin care, pe de o parte, să fie promovate folclorul și valorile culturale românești în rândul rușilor și, pe de altă parte, comemorarea prizonierilor români de război decedați în lagărele NKVD de pe teritoriul Rusiei în timpul și după cel de al Doilea Război Mondial, prin inaugurarea și sfințirea după tradiție a cinci noi monumente ridicate de statul român în 2019.

” Am invitat în acest sens Ansamblul Folcloric profesionist „Țara Vrancei” cu care în perioada 2-14 decembrie vom străbate pe roți aproximativ 5000 km prin regiuni ale Rusiei, în 10 orașe-centre regionale organizând spectacole folclorice românești. Pe traseu vom inaugura și sfinți monumentele prizonierilor români, Părintele Ștefan Stanciu, de la Parohia Sf. Arhangheli Ghencea, București, alăturându-se și de această data efortului nostru”, a arătat ambasadorul Vasile Soare.

Pe 2 decembrie, la Ambasada României la Moscova a avut loc Recepția anuală dedicată oficialităților locale și corpului diplomatic, la care au participat circa 540 persoane. După discursul ambasadorului Vasile Soare, în care a expus semnificația Zilei Naționale și alte momente importante ale istoriei românilor, timp de o oră și jumătate artiștii de la Țara Vrancei, condus de interpreta Maria Murgoci, au susținut un spectacol de cântec și joc de înaltă calitate, făcând un parcurs prin zonele folclorice cele mai renumite ale României-Moldova, Bucovina, Vrancea, Oaș, Someș, Muntenia etc.

”Momentele instrumentale (toacă, fluiere diferite, ocarină, taragot, clarinet, cimpoi, țambal, trompetă) au încântat suplimentar publicul, iar bucatele tradiționale și vinurile românești au făcut că atmosferă să fie de reală sărbătoare. Nu puțini au fost cei care au afirmat că, de departe, „recepțiile la Ambasada României sunt din cele mai reușite în corpul diplomatic la Moscova”.  Prin prestația sa, Ansamblul „Țara Vrancei” a reușit și în acest an să ne facă și mai mândri că suntem români.  La mulți ani, România!”, a spus ambasadorul Vasile Soare, pe pagina sa de socializare.