Aproape 80.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva la Iași. Mitropolia susține că este un record al ultimilor ani

0
39

Aproape 80.000 de credincioşi s-au închinat în aceste zile la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, un record al ultimilor ani, după cum susțin reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, anul trecut pe sub baldachinul special amenajat la Iași trecând circa 63.000 de credincioși.

Oamenii au venit din toate colțurile țării, dar și din străinătate, din Rusia sau Serbia. Printre cei veniți în aceste zile să se închine la moaștele Sfintei s-a aflat și un musulman, venit pentru al patrulea an consecutiv la Hramul Sfintei Parascheva.

Începând din anul 1955, pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în aceste zile Iaşiul devenind cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa.

Anul acesta, lângă racla cu moaştele Sf Cuvioase Parascheva au fost aduse spre închinare, din insula Corfu, şi moaştele Sf Spiridon, cunoscut şi sub numele de „Sfântul Călător” sau „Sfântul care îşi părăseşte racla”, datorită minunii care se petrece în fiecare an la picioarele Sfântului Spiridon, mai exact cu papucii săi din mătase, care se tocesc în mod miraculos.