Acasă Sănatate ”Aripa PNL” a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean a votat bugetul...

”Aripa PNL” a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean a votat bugetul pe luna februarie

0

Bugetul pe luna februarie al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani a fost votat de cei trei reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Consiliul de Administrație la ședința care a avut loc miercuri. Ana Maria Dimitriu, Dragoș Cozma și Ciprian Epure au fost prezenți la ședința convocată de ei, în timp ce Mihai Nedelcu, reprezentantul Consiliului Județean și managerul Constantin Mîndrilă au lipsit. De această dată a participat și secretara CA, ceea nu s-a întâmplat la celelalte ședințe organizate de reprezentanții Ministerului Sănătății. Aceștia au primit proiectul de buget abia marți după amiază, după ce fuseseră acuzați că nu au aprobat bugetul la ”ședința” organizată de Mihai Nedelcu în dimineața aceleiași zile.

”Noi am aprobat punctul 1 de pe ordinea de zi, referitor la avizarea bugetului de venituri și cheltuieli pe luna februarie 2020. Ștampila CA care ar trebui să fie prezentă pe fiecare pagină a acestui buget cu 30 de coli este în posesia domnului Nedelcu. Nu a putut fi ștampilată fiecare pagină pentru că dumnealui nu a fost prezent și nici supleantul  din partea DSP Vrancea. În condițiile în care managerul și reprezentantul Consiliului Județean au dat bir cu fugiții, deși ne acuzau că noi nu dorim plata salariilor, dacă se întâmplă se întâmpla ca plata salariilor să nu fie făcută la timp, atunci ei vor fi vinovați, lucru menționat în procesul verbal încheiat”, a declarat Ana – Maria Dimitriu, într-o conferința de presă.

Aceasta a afirmat că dacă bugetul aprobat nu va fi trimis Ministerului Sănătății, membrii CA vor sesiza ministerul și vor trimite procesul verbal al ședinței care a avut loc miercuri.

Dragoș Cozma a susținut că există semne de întrebare asupra modului în care s-au organizat ședințele CA până acum, deoarece procesele verbale nu ar fi fost ștampilate și semnate.

”Nu știe nimeni cum s-a avizat plata salariilor pe luna ianuarie. Mai mult, după ce au țipat că membrii CA desemnați de Ministerul Sănătății nu vor să plătească salariile, culmea, tot ei nu s-au prezentat. Domnul manager nu a venit să ne prezinte bugetul, așa cum trebuie”, a declarat la rândul său Dragoș Cozma.

Membrii CA așteaptă ca bugetul pe care l-au aprobat să fie trimis Ministerului Sănătății. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, urmează o sesizare la minister.