Acasă Actualitate Lucrările la rețeaua de termoficare din Focșani au lăsat fără gaze 1700...

Lucrările la rețeaua de termoficare din Focșani au lăsat fără gaze 1700 de clienți Distrigaz

0

Mai multe mii de persoane din Focșani, dar și firme, au rămas fără gaze miercuri dimineața din cauza lucrărilor efectuate la rețeaua de termoficare pe strada Bucegi. Este vorba de proiectul de modernizare a rețelei de termoficare derulat de Primăria Focșani. Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze pe strada Bucegi, fiind afectați nu mai puțin de 1700 de clienți ai companiei, după ce rețeaua de distribuție a gazelor a fost avariată în timpul lucrărilor făcute de firma care realizează investiția.

Potrivit Distrigaz Sud Rețele, firma respectivă nu avea avizul necesar pentru efectuarea de lucrări care pot afecta rețeaua de alimentare a gazelor naturale. Distribuitorul de gaze spune că se lucrează pentru ca furnizarea gazelor să fie reluată până în ora 19.00.

”În urma unei agresiuni asupra rețelei de distribuție a gazelor naturale produsă de către o companie terță care efectua lucrări de modernizare a sistemului de termoficare, Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale în data de 12 februarie, începând cu ora 8:40, în Strada Bucegi din localitatea Focșani, județul Vrancea.

În urma acestei situații s-a sistat alimentarea cu gaze naturale pentru circa 1.700 de clienți casnici și non-casnici.

Echipele companiei sunt în teren și fac demersurile necesare pentru a asigura remedierea avariei, astfel încât reluarea alimentării cu gaze naturale a clienților afectați să se facă astăzi, până în ora 19:00. După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugați aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acționeze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice și, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.

Reamintim cu această ocazie că societăţile care efectuează lucrări ce pot afecta rețeaua de distribuţie a gazelor naturale au obligația să solicite un aviz tehnic și consultanță tehnică operatorului de distribuție de gaze naturale, respectiv Distrigaz Sud Rețele”, se arată într-un comunicat de presă al Distrigaz Sud Rețele.