Bătaie cu pistoale şi cuţite între două familii de romi, după ce ginerele nemulţumit a trimis acasă mireasa

0
-Publicitate-

Trei bărbaţi, tatăl şi doi dintre fiii acestuia, au fost arestaţi, sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind cercetaţi pentru tentativă la omor, complicitate la tentativă la omor, lovire sau alte violențe, tulbuirarea ordinii și liniștii publice, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

Faptele pentru care cei trei au fost arestaţi s-au petrecut în ziua alegerilor, însă scânteia disputei între cele două familii ar fi fost căsătoria între copiii lor, o fată de doar 14 ani şi un băiat trecut binişor de vârsta majoratului. Înţelegerea dintre cele două familii ar fi fost ca fata să stea în casa socrilor, dar tinerii să nu aibă raporturi sexuale decât după ce fata va împlini 16 ani. Ginerele însă nu ar fi respectat înţelegerea. Gurile rele din comunitate spun că, după noaptea nunţii, baiatul ar fi trimis mireasa la părinţi, pe motiv că aceasta ar fi fost „prea puţin virgină”. 

Cele două familii s-au întâlnit chiar în ziua alegerilor, iar discuţiile ar fi degenerat într-un adevărat scandal între rudele fetei, decise să răzbune onoarei acesteia, şi cele ale băiatului. Şi a ieşit un scandal în toată regula, cu pistoale, cuţite, răngi sau scânduri rupte din garduri.

Instanţa a decis arestarea celor trei bărbaţi care ar fi iscat scandalul. 

(…) admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – S (…) ALIN, cercetat pentru infracţiunile de tentativă la omor, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, art. 193 alin. 2 Cod penal, art. 371 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal; – S (…) ION FERNANDO, zis BOBI, cercetat pentru infracţiunile de complicitate la tentativă la omor, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) S (…) CERCEL, cercetat pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe , nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) pe o perioada de câte 30 zile pentru fiecare inculpat, începând cu 16.11.2019 până la 15.12.2019. (…)”.

Hotărârea nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Galaţi.

Însă principala victimă a acestui conflict, despre care nimeni nu vorbeşte, este copila de nici 14 ani, care, abia ajunsă la vârsta adolescenţei, a făcut cunoştinţă în mod brutal cu o realitate mult prea cruntă. Ca ea, alte sute şi mii de tinere, victime ale unor mentalităţi şi  tradiţii care se perpetuează de sute de ani, faţă de care autorităţile continuă să închidă ochii.

-Publicitate-