Brambureala cu parcările din Focșani a fost sesizată și de Consiliul Concurenței

0
-Publicitate-

Situația neclară din actele Parking SA Focșani se adâncește. După ce, recent, Curtea de Conturi a arătat că numeroase locuri de parcare din oraș nu sunt în evidențele contabile și nici în inventarul domeniului public și privat al municipiului, fiind de fapt la discreția conducerii Parking și în pixul directorului Nicușor Statache, acum și Consiliul Concurenței atrage atenția asupra neregulilor din instituția condusă de partenerul de vânătoare al lui Cristi Misăilă.

Practic, Consiliul Concurenţei acuză autorităţile locale din Focșani că nu iau măsuri pentru a reduce dezechilibrul dintre numărul maşinilor şi cel al locurilor de parcare, deci că, de când a devenit funcțională, din 2016, instituția nu a înființat noi locuri de parcare, ba mai mult, pe unele nici nu le-a adus în documentele oficiale.

Primăria Focșani și Parking SA Focșani nu au avut în vedere să crească eficienţa gestionării locurilor de parcare şi să reducă dezechilibrele dintre numărul autoturismelor şi numărul locurilor de parcare, după cum arată cei de la Consiliul Concurenței. Instituția semnalează și monopolul deținut de firma condusă de amicul de vânătoare al primarului PSD Cristi Misăilă. Un monopol care, pe lângă faptul că manageriază extrem de prost activitatea din Focșani, a însemnat pentru bugetul local al Focșaniului și pierderi, an de an de la înființare, din 2016. În 2018, Parking SA Focșani a înregistrat o cifră de afaceri netă de 1.532.526 de lei, cheltuieli de 1.890.931 lei și pierderi în valoare de 355.534 lei! Lucru ce nu pare a se redresa nici în 2019.

Cu minus pe toate liniile, cei de la Parking au obligația de a achita pentru bunurile date în administrare o redevenţă anuală în cuantum de 50.000 lei, în patru rate egale trimestriale. ”Nivelul redevenţei trebuie să constituie unul dintre criteriile obiective care trebuie să aibă legătură directă cu obiectul concesiunii de servicii şi să garanteze evaluarea ofertelor în condiţii de concurenţă reală. Redevenţa trebuie să poată fi încasată indiferent de nivelul de profitabilitate al concesionarului”, atrage atenția Consiliul Concurenței.

Sunt sceptic asupra faptului că cei de la Parking, o instituție eminamente politică, creată pentru prietenii, copiii și acoliții PSD și a lui Cristi Misăilă&Marian Oprișan, vor reuși să redreseze societatea din punct de vedere economic și să pună în practică direcțiile stabilite de specialiștii Curții de Conturi și acum, ai Consiliului Concurenței. Pe modelul colapsului din instituțiile primăriței Firea de la București, iată, se prefigurează clar și falimentul societăților lui Misăilă făcute numai pentru a da salarii mari ginerelui, amicului de vânătoare, copiilor consilierilor locali și județeni ai PSD și penalilor ”parcați” în curtea lui Oprișan, Misăilă și a PSD Vrancea. 

Deputat PNL de Vrancea Ion ȘTEFAN

-Publicitate-