Colegiul Național ”A. I. Cuza” a lansat proiectul ”Marea bookiseală”, pentru cultivarea plăcerii de a citi

0
-Publicitate-

”Ziua Culturii Naționale” a fost marcată la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” în cadrul bibliotecii ”Aurora Stavarache”, prin activitatea ”Marea bookiseală”. Elevii implicați în proiect au discutat despre importanța lecturii și cum se poate alege o carte din bibliotecă. 

”Interesul pentru valorile culturale este o constantă a lumii de ieri și de azi. În acest context, reperele culturale românești, printre care un loc distinct îl are opera lui Mihai Eminescu, își păstrează o doză apreciabilă de seducție și o aură de mister. Pentru că 15 ianuarie a devenit un simbol al lumilor fără ”hotar”, catedra de limba și literatura română a Colegiului Național ”Al. I Cuza” a lansat astăzi proiectul ”Marea bookiseală”, care are ca obiectiv cultivarea plăcerii de a citi a elevilor și redescoperirea valorilor culturale naționale.

Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Biblioteca ”Aurora Stavarache”. Elevii implicați în proiect, inspirați de pasiunea pentru lectură a lui Mihai Eminescu, au descoperit că literatura, critica literară, eseistica sunt realități în care trăiesc, care le definesc orizontul cunoașterii și al emoției estetice”, se arată într-un comunicat al Catedrei de limbă și literatura română și al Bibliotecii ”Aurora Stavarache”, din cadrul Colegiului Național ”Al. I. Cuza”

-Publicitate-