Controale cu privire la respectarea măsurilor de protecție în perioada sărbătorilor de iarnă

0
7

Din cauza creșterii cazurilor de infectare cu noul SARS-CoV-2,  se va continua efectuarea controalelor în județ cu privire la respectarea măsurilor de protecție pentru a evita aglomerarea, în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceasta este una dintre măsurile stabilite de Grupul de suport tehnic „Operativ Covid-19” întrunit marți, în ședința condusă de prefectul Gheorghiță Berbece, alături de subprefectul Claudia-Lavinia Serafimciuc, la care au participat și membrii de drept ai grupului, Remus Gherasim Nica – comisar șef în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, colonel Flaviu-Dorel Chiscop – inspector-șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, colonel Dorel Iordache – prim adjunct al Inspectoratului județean de Jandarmi Vrancea, dr. Janina Lazăr – directorul executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică Vrancea, Mihai Cristinel – director executiv Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Eliza Botezatu – inspector-șef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Dumitru Dilă – director al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Vrancea și Ion Oprea – Inspector Guvernamental.

„În prezent, în județul Vrancea, conform evidențelor, 22 de unități administrativ-teritoriale au întregistrat o rată de incidență a infectării între 1,5-3 la mia de locuitori, alte 2 localități întregistrând o rată peste 3 la mia de locuitori. Măsurile de prevenție și control suplimentare vor fi luate pentru următoarea perioadă urmărindu-se astfel diminuarea infectărilor cu noul virus la nivelul județului Vrancea”, se precizează într-un comunicat al Instituției Prefectului.

În cadrul ședinței au mai fost discutate măsuri referitoare la stadiul centrelor de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 dar și redactarea unor seturi de instrucțiuni/recomandări de prevenire a răspândirii virusului, atât pe perioada timpului liber, cu precădere a timpului liber petrecut în contextul sărbătorilor de iarnă, cât și pe perioada de lucru.  Situația focarelor existente la nivelul județului și monitorizarea acestora se efectuează de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea.

„Prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, îndeamnă toți cetățenii județului Vrancea să respecte regulile de prevenire și combatere a virusului SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului.