Din prima de cariera didactică pot fi cumpărate telefoane, laptopuri și alte dispozitive folosite în procesul educațional

0
-Publicitate-

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat, într-un comunicat de presă, care sunt cheltuielile eligibile din prima de carieră didactică. Din suma de 1500 de lei primită, cadrele didactice își pot cumpăra telefoane, tablete și alte dispozitive inteligente care pot fi folosite în procesul educațional. Clarificările ministerului vin ca urmare a informațiilor contradictorii vehiculate în spațiul public cu privire la ceea ce se poate achiziționa din prima de carieră didactică, în special referitor la telefoane.

Mulți profesori vor să își cumpere telefoane sau laptopuri, după ce în timpul pandemiei au fost nevoiți să își folosească echipamentele proprii pentru cursurile online. Până acum nu au existat informații oficiale cu privire la cheltuielile eligibile.

”Referitor la cheltuielile eligibile în cadrul măsurilor de sprijin educațional, prevăzute de OUG nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, precum și unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învățământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene precizează că a fost emis Ordinul de ministru nr. nr. 3.956/2023, publicat în Monitorul Oficial în data de 20 octombrie 2023.

În ceea ce privește cheltuielile cu echipamente IT, se consideră cheltuieli eligibile cheltuielile precum achiziția de laptop-uri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente și orice alte dispozitive care se pot folosi în procesul educațional.

Precizăm că în toată această perioadă a existat un dialog permanent între MIPE și reprezentanții instituțiilor educaționale și că împreună depunem toate eforturile astfel încât măsurile guvernamentale, în special cele din fonduri europene nerambursabile, să sprijine angajații din sectorul educațional și creșterea calității actului de educație”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

-Publicitate-