-Publicitate-

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a decis, joi, înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău. Acesta va avea în administrare infrastructura rutieră de pe raza județelor Buzău, Brăila, Galați și Vrancea.  Până acum, drumurile naționale din Vrancea s-au aflat în administrarea direcției regionale de la Iași.

„Decizia de a înființa DRDP Buzău se circumscrie unei logici administrative ce are rolul de a eficientiza întreaga activitate de administrare, întreținere și construcție a profilelor de drum (național, autostradă, variante ocolitoare etc.) care sunt în administrarea CNAIR.

Menționăm că rețeaua rutieră aflată în administrarea DRDP București, Constanța și Iași este în lungime totală de 7605 km, iar pe perioada de iarnă se înregistrează frecvente fenomene meteorologice (precipitații abundente, viscol, polei) care duc la închiderea unor sectoare de drumuri pe perioade relativ mari de timp, cu consecințe directe asupra asigurării desfăşurării în condiții de siguranță a traficului rutier”,  a anunțat CNAIR.

Potrivit CNAIR, înființarea DRDP Buzău nu presupune costuri financiare suplimentare pentru companie având în vedere faptul că resursa umană necesară desfășurării activității este asigurată din personalul existent la nivelul celor 4 secții de drumuri naționale din componență și din posturile vacante transferate de la CNAIR Central, DRDP București, Constanța și Iași.

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani