Elevii Liceului Teoretic „Ioan Slavici” Panciu au mers în Cipru pentru un stagiu de pregătire IT prevăzut de un proiect Erasmus+

0
19

În perioada 7-25 iunie 2021, 16 elevi ai clasei a XI-a, profil Matematică-Informatică, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu se află în Cipru, la stagiile de pregătire practică pentru dobândirea de competențe în tematica IT prevăzute de proiectul Erasmus+ mobilități VET, număr 2020-1-RO01-KA102-079614, „Experiență și competențe profesionale prin practică europeană”, în valoare de 99.270 de Euro, implementat în perioada 2020-2021, de liceul păncean.

„Prima noastră mobilitate constă în participarea la stagiile de pregătire practică pentru dobândirea de competențe în tematica IT.  Fluxul 1 este alcătuit în urma selecției din 16 elevi din clasa a XI-a A, profilul matematică-informatică, însoțiți de doamna profesoară Gavril Daniela și domnul profesor Bratu Florin. Elevii vor realiza un Acord Formare, tematica «Responsivitate+» în perioada 7-26 iunie în Paphos, Cipru”, au precizat reprezentanții liceului pe pagina de Facebook dedicată proiectului.

Din echipa de implementare fac parte elevii Diana Țârlea, Silvia Dumitrache, Julia Hărăbor, Roxana Nițu, Denisa Voicu, Sebastian Crucianu, Robert Cristian, Andrei Dună, Andrei Irimia, Răzvan Nor, Teodor Stamate, Gabriel Straua, Nicușor Țârlea, Robert Zbirciog, Victor Socaci, Gabriel Ploșniță.

Proiectul Erasmus+ mobilități VET, număr 2020-1-RO01-KA102-079614, „Experiență și competențe profesionale prin practică europeană” are ca scop cresterea calității serviciilor de formare profesională inițială oferite de liceu elevilor de la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică prin organizarea de mobilități în scop educațional în cooperare cu organizații internaționale. Două organizații intermediare din Portugalia, respectiv din Cipru, cu bogată experiență în proiecte europene, vor asigura plasarea celor 32 de participanți în 5 firme de stagiu care să corespundă nevoilor de formare profesională ale participanților. Grupul țintă este format din câte 16 elevi și 3 rezerve din clasele a X-a respectiv a XI-a, profil real, specializarea matematică-informatică, care susțin „Atestat de certificare a competențelor profesionale in informatică” la sfârșitul clasei a XII-a.