Ion Ștefan s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Comunelor din România

0
54

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a participat luni la o întâlnire cu reprezentanții Asociației Comunelor din România (ACoR). Din  Consiliul Director al Asociației face parte și Ștefan Moscu, primarul PSD din comuna Cârligele, președintele filialei Vrancei a ACoR. La discuții au participat premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Țurcan. Ministerul condus de Ion Ștefan este cel care gestionează programele de finanțare pentru investițiile din rural. 

„În ceea ce privește activitatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, am transmis reprezentanților ACoR principalele măsuri pe care le-am luat de la preluarea mandatului și care vizează:
– Transparentizarea prin publicarea pe site-ul instituției a plăților pe care MLPDA le efectuează zilnic, astfel încât să se evite telefoanele de confirmare date de beneficieri.
– Implementarea Registrului electronic care să ofere informații electronice în timp real despre parcursul instituțional al documentelor depuse la instituție.
Totodată, în discuțiile cu reprezentanții ACoR s-a punctat că se vor finanța proiecte de investiții în rețelele de gaze naturale, care să aducă gazul în casele românilor, prin încurajarea investițiilor în proiecte sustenabile și care să dezvolte comunitățile locale”, a spus Ion Ștefan pe pagina sa de socializare.