Liceul Tehnologic ”Al. I. Cuza” din Panciu sărbătorește 164 de ani de învățământ păncean

0
-Publicitate-

Liceul Tehnologic ”Al. I. Cuza” din Panciu organizează o serie de manifestări pentru a sărbători împlinirea 164 de învățământ păncean, a unui deceniu de învățământ tehnologic, precum și Unirea Principatelor Române.  Aceste manifestări au debutat joi, 23 ianuarie, la Casa de Cultură, cu evenimentul intitulat ”Conferințele Unirii”, la care au fost invitate cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar, oameni de presă, oficialități locale.

 „Sunt onorat să fim împreună la acest eveniment, care marchează o dublă aniversare: cea a Unirii Principatelor Române, dar și cea a Liceului Tehnologic, instituție ce poartă numele domnitorului care a înfăptuit Mica Unire, Alexandru Ioan Cuza! Cuza este o personalitate importantă a istoriei noastre și trebuie să fim mândri că, de 10 ani, una dintre școlile cu tradiție din orașul nostru, Liceul Tehnologic, îi poartă numele!“, a declarat, în deschidere, primarul Iulian Nica, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Panciu.

În cadrul ”Conferințelor Unirii ” au luat cuvântul:

  • univ. dr. Florin Müller, de la Facultatea de Istorie a Univesității din București – ”Construim România Centenară”;
  • profesorul de istorie Mihail Adafini – ”Ai văzut un rege plângând, cititorule?”;
  • jurnalista și scriitoarea Janine Vadislav – ”Satul erou Mărăști în memoria colectivă” – moment prefațat de scurt-metrajul ”Pe urmele eroilor”, realizat de Vlad Iliescu, sub indrumarea prof. Luminița Iliescu;
  • Costică Neagu – Primul Război Mondial prezentat în publicația ”Dumineca Poporului”;
  • Prezentarea Dicționarului Academicienilor Vrânceni.

Alături de aceștia, la eveniment au mai luat parte profesorul Mihail Broina și preotul Ion Croitoru. Tuturor, conducerea liceului le-a oferit plachete aniversare.

Evenimentul a inclus și spectacolul ”Astăzi este ziua noastră!”, susținut de elevi.  A mai fost prezentată și o scenetă dedicată Micii Uniri, de către elevii îndrumați de prof. Dorina Pricop. De asemenea, în program a fost inclusă și o paradă a modei, precum și o expoziție cu desene în creion realizate de Florin Ionel Mareș, de la clasa a IX-a.

”Zilele Liceului Tehnologic ”Al. I. Cuza” din Panciu continuă cu evenimentele de vineri, 24 ianuarie 2020. Începând cu ora 9.00, sala de festivități a instituției va găzdui lansarea volumului de versuri ”Călător prin anotimpuri”, semnat de prof. Costică Zbârciog. Ulterior, va avea loc o expoziție gastronomică, pregătită de Catedra de Alimentație și Turism”, a anunțat Primăria Panciu, într-un comunicat de presă.

           

           

-Publicitate-