Ministerul Mediului, adjudeanul Costel Alexe, s-a întâlnit cu regele și regina Spaniei

0
-Publicitate-

Costel Alexe, ministrul Mediului, a avut parte de o întâlnire specială cu regele și regina Spaniei, la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice.

”Săptămâna trecută, la deschiderea oficială a acestui eveniment, am avut onoarea să fiu primit de Majestățile Lor Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia ai Spaniei, ȋn calitate de gazde ale acestui eveniment extrem de important pentru viitorul climatic al planetei.

Reprezentarea la acest eveniment a fost la cel mai ȋnalt nivel: regi, șefi de state, şefi de guverne și mulţi alți demnitari. Asta arată că fenomenul schimbărilor climatice accelerate nu mai este doar un subiect de dezbatere ȋntre cercetători, ci a devenit un subiect extrem de serios aflat pe agenda majorităţii liderilor politici ai momentului.

Mi-a plăcut mult mesajul pe care Regele Spaniei ni l-a transmis cu această ocazie: “Nici o frontieră nu ne poate proteja de efectele schimbărilor climatice trebuie! Trebuie să acționăm cu leadership și trebuie să acționăm cu hotărâre.”

Am văzut un lider inteligent şi foarte conştient de faptul că ne aflăm ȋn ceasul al doisprezecelea şi care ştie că doar dacă vom acţiona cu toţii, ca un bloc comun, putem repara ceea ce tot noi, oamenii, am stricat.

Personal, i-am transmis Majestății Sale angajamentul și voința noului Guvern al României de a fi parte la cea mai amplă reformă globală pentru mediu din istorie.

Tratăm lucrurile cu maximă seriozitate şi suntem conştienţi că timpul nu mai are răbdare cu noi. În România, vom face tot ce ţine de noi pentru a stopa declinul şi pentru a repara tot răul făcut ȋn ultimii 30 de ani”, a arătat ministrul Costel Alexe, pe pagina sa de socializare.

-Publicitate-