Ministrul Daea a poposit la Bachus şi a dat verdictul: Dacă pica guvernul, proiectele ministerului nu se mai realizează

0
-Publicitate-

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent, astăzi, la evenimentul ”Fabricat în Vrancea”, din cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus 2019, care a avut loc în Crângul de la Petrești, în incinta Muzeului Satului Vrâncean. Însoțit de Valeri Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România și de Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, Daea s-a plimbat pe la toate standurile expozanţilor, a gustat vinurile şi preparatele culinare şi a stat de vorbă cu producătorii, pe care i-a încurajat să-şi înregistreze produsele tradiționale pe care le fac. Ministrul nu a uitat să facă nici cumpărături: un borcan de miere, puţină brânză, o mască tradiţională, pâine, şosete de lână…

Iar la finalul vizitei a vorbit jurnaliştilor despre subvenţii, care vor fi date la timp anul acesta, şi despre canalul Siret-Bărăgan, unde lucrările vor începe în martie. Nici una, nici alta nu se vor întâmpla însă dacă săptămâna viitoare pică Guvernul:

“Sper să nu pice Guvernul. Dar dacă acest lucru se va întâmpla, cu siguranţă, din ceea ce cunosc eu, vă spun de pe acum că nu se vor continua multe proiecte în România, pentru că îi cunosc, îi ştiu, le cunosc îndemânarea tehnică şi interesul pentru ţară. Din acest punct de vedere, am o îngrijorare, pe care trebuie să mi-o manifest ca om respensabil, ca speciast care am lucrat atâţia ani în agricultură şi am putut cunoaşte pe fiecare în parte şi dorinţa lor de a face în România”, a spus Petre Daea.

În rest, numai vin şi voie bună, mai ales că vinul e făcut din struguri, dar cu suflet, cum spune ministrul!

 

-Publicitate-